Vavavava..  perkara sebegini memang sukar sekali OJ nak berkongsi, tapi terbaca khabar pagi ini rasa sedih pula tengok hampir 80% golongan selepas belajar tak pernah membuat bayaran PTPTN dan belum bekerja pun dah mula ada hutang.  

OJ bukan lah orang senang sangat, tapi inilah salah satu factor OJ lepas diploma tak sambung belajar walaupun dapat tawaran untuk sambung degree (bocor rahsia lagi). Memandangkan masa tu OJ sudah bekerja, rasa sayang nak resign OJ buat keputusan untuk sambung belajar secara part time sekali gus yuran pembelajaran tak perlu buat pinjaman lagi.
Masa ni memang “suffer” gile kot..hahaha Alhamdulillah berjaya grad juga akhirnya. Lepas tu sampai satu tahap nak sambung belajar dalam Master pula. Masa ni rasa mcm ragu2 sebab OJ memang tak ambil mana-mana biasiswa walaupun syarikat ada tawaran, sebab OJ rasa tak nak terikat dengan mana-mana. Survival juga la.
Masa dapat tawaran tu, termenung juga tengok yuran dia. Kebetulan masa tu account KWSP dah dikeluarkan untuk pembiaan rumah. Nak tolak sayang, sebab bersungguh-sungguh Prof tolong tukarkan mode pengajian dari research ke coursework (ehh..sebelum ni buat Master in Research – tapi tak dan habis sebab kekangan masa dan kerja yang sangat ketat serta project yang bertimpa-timpa, since nak juga habiskan Master, OJ sambung dengan tukar coursework).
Kebetulan masa tu dah mula buat Shaklee secara online, income yang ada tu memang tak berusik. Alhamdulillah, boleh support yuran daftar masuk masa tu. Rasa macam bersyukur sangat2. 
Dengan income Shaklee juga ada kawan-kawan OJ buat bayaran balik PTPTN tau!! Jangan pandang sebelah mata. Memang terkesima bila dia cerita kan macam mana dia selesaikan hutang PTPTN sekali gus.
Oleh itu, OJ nak nasihatkan adik2 yang masih belajar ni, cuba lah cari sesuatu supaya lepas belajar nanti tak adalah pening sangat dengan hutang yang ada kan. Lepas tu mulalah lopong sana, lopong sini. Bising tu salah ini salah.
Bagi OJ Shaklee memang ambil masa untuk membina, tapi bila consistent insyaAllah berganda-ganda Allah berikan. Mcm OJ kongsikan semalam kenapa business online merupakan pilihan OJ dan Shaklee pilihan utama.
Letih? Penat? Come on sayang! Uols muda lagi okay … OJ ni masih lagi bekerja, belajar & buat business Shaklee secara online. Wat lek, wat dekk je..maintain your momentom & target. insyaAllah pasti dapat.

Alhamdulillah, sudah sampai semester terakhir kali ini. Tinggal satu paper coursework & final project untuk master kali ini. Doakan OJ ya! Nah belanja satu gambar sebelum masuk kelas.

Jadinya pesanan untuk adik2 yang buat pinjaman tu, buat lah sesuatu untuk masa akan datang. Bina dari awal dan dapatkan hasil di kemudian hari. Uols nak meh pm OJ okay, kita sama2 pelajar boleh sharing2 giteww.
Jangan buka company complaint.com lepas habis kerja kalau banyak commitment lain pula. Nanti tak adalah lepas belajar mcm mana nak bayar PTPTN ek.. jadinya mulakan langkah dari sekarang tau! Mana tahu alang2 buat nak sambung Master pun apa ada hal, income sendiri pun dah banyak. insyaAllah.
Nak tau lagi WhatsApp OJ di talian 016 215 9665.